Pro provoz webu používáme cookies (neplést se sušenkami! Mňam), aby vše správně fungovalo. Případně se podívejte na
více informací.
Technické uložení nebo přístup je nezbytně nutný pro legitimní účel umožnění použití konkrétní služby, kterou si odběratel nebo uživatel výslovně vyžádal, nebo pouze za účelem provedení přenosu sdělení prostřednictvím sítě elektronických komunikací.
Technické uložení nebo přístup je nezbytný pro legitimní účel ukládání preferencí, které nejsou požadovány odběratelem nebo uživatelem.
Technické uložení nebo přístup, který se používá výhradně pro statistické účely. Technické uložení nebo přístup, který se používá výhradně pro anonymní statistické účely. Bez předvolání, dobrovolného plnění ze strany vašeho Poskytovatele internetových služeb nebo dalších záznamů od třetí strany nelze informace, uložené nebo získané pouze pro tento účel, obvykle použít k vaší identifikaci.
Technické uložení nebo přístup je nutný k vytvoření uživatelských profilů za účelem zasílání reklamy nebo sledování uživatele na webových stránkách nebo několika webových stránkách pro podobné marketingové účely.
Jsem zacatecnik, toto byla moje iniciacni polivka 🙂 Varil jsem jen 1,5 hod a vyuzil vyvarenou zeleninu, coz vysledne chuti ubráo. Priste zkusim varit dele.
A jedna pripominka / dotaz k receptu. Pripadlo mi to malo slane. 1 spetka na 2 litry se mi zda malo. Neni to chyba tisku?
Hezký den, Ignáci, s tou solí je to opravdu tak, že 3 g můžou opravdu působit jako „málo“. Takže si polévku samozřejmě můžete přisolit.
Je tu ale jedno velké ALE. My, dospěláci bychom měli na den zkonzumovat 5 g soli. Což opravdu není moc, když si vezmeme, že jsme velmi velmi navyklí na to, že je sůl všude a vše je pro nás slané. Sůl máme často i v potravinách, kde bychom to nečekali – sýr (tam to asi čekáme), šunka, pečivo, některé další mléčné výrobky, atd. atd. Takže ono se to za den nasčítá.
Proto my se snažíme o tu „slanou“ střídmost, ale chápu, že to může být pro někoho na první dobrou málo.
Pája
Jsem zacatecnik ve vareni. A neni mi tu jasnych par veci. Umite nekdo odpovedet?
1/ v ingrediencich je napsano, ze do vyvaru pridame 200 g vareneho kureciho masa. A nic vic k tomu. Jake maso? Prsa? Jak ho uvarit? Samostatne? Jak dlouho? Jen ve vode? Proc ho nepridat do hrnce, kde se dela vyvar?
2/ nemam chut ani silu delat domaci nudle. Jak uvarit koupene? V hrnci s vyvarem nekolik minut pred koncem vareni?
Ignáci, my už jsme si psali, ale určitě to napíšu i sem:
1) maso prosím berte z již uvařeného vývaru. Není potřeba nic dalšího vařit. Já většinou do polévky dávám část prsa a část stehýnka. Je to z toho důvodu, že prso je takové sušší maso a zase stehno je šťavnatější, tak aby se to nakombinovalo.
2) Nudle je vždy potřeba vařit podle návodu na obalu. Některé se vaří např. 3 minuty, jiné potřebují trošku více času. Určitě ale doporučuji je nevařit přímo v polévce. Polévka by se tím zbytečně zakalila a hlavně! nudle se i po uvaření v takto připravené polévce vlastně dále vaří, a pak jsou rozvařené. Pokud nám tedy polévky zbyde, nudle jsou v ní už pak velmi rozvařené a hnusné.
Ignácí, mějte se krásně!