4 názory na “Kuřecí vývar”

    1. Pavlína Mähringová

      Hezký den, Ignáci, s tou solí je to opravdu tak, že 3 g můžou opravdu působit jako „málo“. Takže si polévku samozřejmě můžete přisolit.
      Je tu ale jedno velké ALE. My, dospěláci bychom měli na den zkonzumovat 5 g soli. Což opravdu není moc, když si vezmeme, že jsme velmi velmi navyklí na to, že je sůl všude a vše je pro nás slané. Sůl máme často i v potravinách, kde bychom to nečekali – sýr (tam to asi čekáme), šunka, pečivo, některé další mléčné výrobky, atd. atd. Takže ono se to za den nasčítá.
      Proto my se snažíme o tu „slanou“ střídmost, ale chápu, že to může být pro někoho na první dobrou málo.
      Pája

  1. Jsem zacatecnik ve vareni. A neni mi tu jasnych par veci. Umite nekdo odpovedet?

    1/ v ingrediencich je napsano, ze do vyvaru pridame 200 g vareneho kureciho masa. A nic vic k tomu. Jake maso? Prsa? Jak ho uvarit? Samostatne? Jak dlouho? Jen ve vode? Proc ho nepridat do hrnce, kde se dela vyvar?

    2/ nemam chut ani silu delat domaci nudle. Jak uvarit koupene? V hrnci s vyvarem nekolik minut pred koncem vareni?

    1. Pavlína Mähringová

      Ignáci, my už jsme si psali, ale určitě to napíšu i sem:
      1) maso prosím berte z již uvařeného vývaru. Není potřeba nic dalšího vařit. Já většinou do polévky dávám část prsa a část stehýnka. Je to z toho důvodu, že prso je takové sušší maso a zase stehno je šťavnatější, tak aby se to nakombinovalo.
      2) Nudle je vždy potřeba vařit podle návodu na obalu. Některé se vaří např. 3 minuty, jiné potřebují trošku více času. Určitě ale doporučuji je nevařit přímo v polévce. Polévka by se tím zbytečně zakalila a hlavně! nudle se i po uvaření v takto připravené polévce vlastně dále vaří, a pak jsou rozvařené. Pokud nám tedy polévky zbyde, nudle jsou v ní už pak velmi rozvařené a hnusné.
      Ignácí, mějte se krásně!

Diskuze